Джордж Флойд, афро-американецът, чиято смърт предизвика бурни протести в Съединените щати, и Дерек Чавин, полицейският служител, арестуван за убийството му, работили в един и същи нощен клуб близо до Минеаполис.

Бившият собственик на клуба потвърди това пред американските медии, като заяви, че двамата работили заедно цяла година и че има вероятност смените им да са се припокривали. Става въпрос за клуб „El Nuevo Rodeo“, собственост на Мая Сантамария. Собственичката не искаше да потвърди директно, че Флойд и Чавин се познавали, но каза, че има такава възможност.

Чавин е работил за охраната на клуба почти 18 години, докато Флойд е бил там почти година, разказа Сантамария пред ABC 5. Той също работил като охранител в нощния клуб.

Сантамария все пак изтъква, че не е сигурна дали са се познавали, защото Чавин е работил извън помещенията на клуба, докато охранителите като Флойд са работили вътре, но тя потвърди, че двамата са работили заедно в „El Nuevo Rodeo“през цялата 2019 година.

"Чавин понякога действаше нервно и без много търпение", казва Сантамария пред ABC 5, като подчертава:

„Изпадаше в паника, когато имаше кавги и проблеми. Винаги е решавал такива неща със сълзотворен газ, дори когато не е било необходимо “, допълва тя.

Превод: БЛИЦ