Руският президент Владимир Путин може вече да е мъртъв. Това смятат шефовете на британското разузнаване, съобщи Daily Star Sunday.

Висшите шефове на МИ-6 (тайната разузнавателна служба на Великобритания) казват, че руският президент е бил тежко болен и че ако беше умрял, приятелите му щяха да замълчат за това, за да запазят властта възможно най-дълго.

Източник каза пред Daily Star Sunday, че скорошните медийни изяви на Путин много вероятно са били предварително записани. Двойник на руския президент може да е бил използван и на обществени събития, като парада на Деня на победата в Москва по-рано този месец.

Източник от разузнаването споделил пред Daily Star:

"Путин е много болен и когато умре, смъртта му ще се пази в тайна седмици, ако не и месеци. Също така има вероятност той вече да е мъртъв. Невъзможно е да се знае. Смята се, че Путин е използвал двойници в миналото, когато е бил зле и Кремъл може да го прави сега.  

 

Путин е ръководител на малка група висши служители, които са му напълно лоялни. Истинският страх (за неговите приятели) е, че след като смъртта му бъде обявена, може да има преврат в Кремъл и руските генерали ще искат да се изтеглят от Украйна. Смъртта на Путин ще ги остави безсилни и уязвими, така че те имат личен интерес да кажат, че Путин е жив – когато обратното може да е вярно". 

Дойче Веле: Натрупаха се странните събития около Путин, може да има преврат в Русия

През последните месеци здравословното състояние на 69-годишния руски президент Владимир Путин явно се влоши. Той изглежда по-малко подвижен и лицето му е подуто, като някои наблюдатели предполагат, че може да има рак на кръвта.  

The Mirror: Путин е "тежко болен от рак на кръвта"

Широко разпространено е мнението, че той приема стероиди или се лекува с рак, което го кара да изглежда подпухнал. Преди две седмици руски олигарх с близки връзки с Кремъл каза, че Путин е „много болен от рак на кръвта“ и е претърпял операция, преди да нахлуе в Украйна.

NYP: Бивш руски шпионин твърди, че Путин е претърпял операция преди дни

Началникът на военното разузнаване на Украйна генерал-майор Кирило Буданов също заяви, че Путин е тежко болен от рак. Експертът по руските въпроси Фиона Хил, която се е срещала с Путин в миналото, каза, че той „не изглежда толкова страхотно“ и може да приема „високи дози стероиди“.

Междувременно се оказа, че загубите на руски танкове са толкова големи, че Кремъл трябва да разположи машина, наречена Т-62, която е на повече от 60 години.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!