Щурмоваците на ЧВК "Вагнер" се намират само на 150 метра от сградата на градската администрация на Бахмут, предават световни медии.

Руските части действително са достигнали административния център Бахмут. В момента е известно, че позициите на ЧВК "Вагнер" се намират само на 150 метра от сградата на градската администрация.

Като се има предвид сегашната интензивност на настъплението на руските щурмоваци, е повече от вероятно контролът върху сградата на администрацията на Бахмут да бъде да установен от ЧВК Вагнер още преди края на текущата седмица.

Попадането на административната сграда на Бахмут под контрола на частите на Вагнер ще бъде ключова психологическа повратна точка в битките за този град, които се водят от август миналата година. 

Очаква се през май градът да премине изцяло под контрола на руските сили и военните, но присъствието на големи сили на украинската армия на запад от града, които може да се опитат да преминат в настъпление, представлява сериозна опасност.

Към днешна дата частите на ЧВК "Вагнер" контролират почти 80% от територията на града, като постепенно изтласкват въоръжените сили на Украйна към западните покрайнини и не позволяват на украинската армия да провежда контраатаки.

Превод и редакция: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук