В Атланта, САЩ, се проведе финалът на конкурса „Мис Вселена 2019“, където журито избра най-достойното и красиво момиче за тази година. Това е 26-годишната Зозибини Тунци от ЮАР. Сега ще ви разкажем историята на красавицата.
Както отбелязва журито, Зозибини Тунци ги е впечатлила не само със своя чар. Тя също така се противопоставя на насилието и тормоза заради половете. Хубавицата насърчава позитивното отношение към тялото и призовава момичетата да се обичат, такива каквито са.

Зозибини Тунци е родена в малкия град Цоло в източната част на страната. Детството й преминава в селце и вече в зряла възраст се премества в столицата на Южна Африка, Кейптаун. Там тя запова да учи в Технологичния университет и вече има степен бакалавър. Специалността й е връзки с обществеността и управление на имиджа. Зозибини започва да се появява на модния подиум през 2017 година. Тогава тя опитва късмета си в първия конкурс за красота, но не печели награда. Тя опитва отново през 2019 г. и става „Мис Южна Африка“, след което се отправя да завладее света.За победата си момичето благодари на родителите си. Тя написа трогателен пост в профила си в Instagram:

"Вие ми подарихте живот и ме отгледахте. Сега стоя в далечна страна с гордо вдигната глава. Знам къде е моят дом и корените ми. Вие пожертвахте много и работихте усилено, за да имам повече възможности. Винаги ще ви бъда благодарна и ще се постарая да ви накарам да се гордеете с мен всеки ден "

Превод и редакция: БЛИЦ