Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун започна да се появява пред публика с бившата си приятелка – 43-годишната поп звезда Хен Сон Вол, пише The Times.

По данни на изданието, жената е засичана в компанията му по време на официални пътувания и на голям военен парад този месец.Журналистите смятат, че Хен Сон Вол е поела част от задълженията, които е изпълнявала по-малката сестра на севернокорейския лидер Ким Йо Чен.

Интересното е, че и съпругата на Ким Чен Ун също от дълго време не се е появявала в публичното пространство. За последно тя е видяна на 5 януари тази година, когато придружаваще съпруга си в театър в Пхенян.

Изчезна Ри Сол Джу - съпругата на Ким Чен Ун, има три версии 

Има три основни "слуха", които циркулират във връзка с мистериозното й изчезване. Първият е, че Ри Сол Джу страда от някакъв здравословен проблем. Някои вярват, че тя се грижи за лелята на Ким, Ким Кхьон-хи, видяна на събитието на Лунната Нова година през януари. Твърди се, че по-малката сестра на Ким Чен Ир далеч не е в добро здраве.

Има и спекулации, че Ри се фокусира върху образованието на дъщерята на двойката, за която се твърди, че е родена през 2013 г. Тя би трябвало да е достатъчно голяма, за да е в начално училище.

Друга теория, която се разпространява в Южна Корея, е, че изчезването на Ри се дължи на пандемията от коронавирус.