Нападение край синагога във Виена. За това съобщава местната медия "Кронен". По непотвърдена информация в близост до Шведенплац са се чули няколко изстрела.

Според медиите, нападателят се е взривил с експлозивен колан. Преди това обаче е ранил полицай, който е с опасност за живота, както и още няколко души.

Смята се, че нападателят е имал съучастници, които са успели да избягат. В центъра на австрийската столица се провежда мащабна полицейска операция. Свидетели разказват, че са чули около 50 изстрела. 
 


Най-малко един човек е убит и няколко са ранени след нападение с бомба и огнестрелно оръжие до синагога във Виена. Местната полиция е стартирала мащабна операция за залавянето на стрелеца. Предполага се, че негови съучастници "са се взривили по време на атаката", пише в. "Дейли мейл".

Полицията призова гражданите да не ходят в центъра на града и да не използват обществения транспорт. 

Австрийският журналист Томас Майър, цитирайки вътрешното министерство, съобщи: "Един мъртъв и няколко ранени при атаката срещу синагогата в Seitenstettengasse в центъра на Виена. Мащабна полицейска операция. Останете си по домовете. Изстрели са чути на Schwedenplatz".

 

Шокиращи кадри, качени в мрежата, показват как хора на мястото на инцидента залягат и бягат за живота си, докато ехтят изстрели.  


Според австрийския "Куриър", най-вероятно престрелките са били няколко. В момента центърът на града е отцепен. По последна информация има съобщения за седем загинали, включително един полицай, и четирима тежко ранени.

Говорител на Министерството на вътрешните работи потвърди пред АПА, че полицейски служител е тежко ранен при стрелба в центъра на Виена близо до Шведенплац. Предполага се, че е прострелян с пушка или автомат.

Твърди се още, че извършителите са били няколко и са били въоръжени с автомати.  

Също се предполага, че един от нападателите е бил убит. Според друга информация, един от нападателите е бил задържан. 

В мрежата вече е качена и снимка на един от нападателите.  

 


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Превод и редакция: БЛИЦ