Полицията в Бали е арестувала четирима български граждани за източване на банкомати в няколко туристически места на острова като Убуд, Джаняр и Санур, Денпасар. Това предаде "Антара Нюз".

Четиримата българи са идентифицирани като СГИ (43), ФА (54), БА (41) и СВ (37), заяви в понеделник директорът на отдел за специални разследвания на престъпления, главен комисар на полицията Юлиар Кус Нугрохо.

"Полицейските служители първо арестували СГИ в Убуд на 28 август, а после и останалите трима в къща в Санур, Денпасар на 3 септември. СГИ беше хванат с червени ръце да инсталира рутер и скрита камера в банкомата", каза Нугрохо.

Скритата камера била използвана за запис на информацията от ATM картата и след това скимерът можел да дублира картите, за да изтегли някаква сума пари, обясни той. Парите са били използвани за закупуване на часовници и дрехи, съобщиха от полицията.

Полицията получила оплакване от банката, която станала подозрителна към необичайна сделка, извършена от някои чужденци на острова.

При претърсването на къщата полицаите иззели няколко карти, наподобяващи картите на банкомата. Картите съдържали серийни номера на други карти, поясниха от банката.

Други доказателства, които били иззети от полицията, включват девет телефона, паспорти, четири скрити камери, рутер, 20 фалшиви кредитни карти, 690 карти с електронни пари, Rp54 милиона, 5 255 евро, RM233, 20 щатски долара и устройство за четене на карти, интернет модем, машина за брояч на пари, лаптоп, кола и мотоциклет и три каски.

Жертвите са предимно чужденци, каза Нугрохо.

Въпреки че четиримата български граждани са извършили подобна скимираща дейност на банкомати, полицията не можа да намери връзка между заподозрените. "Те твърдят, че не се познават", добави Нугрохо.

Четиримата български граждани отседнали в Бали в продължение на шест месеца с туристически визи.

Поради престъпната си дейност четиримата заподозрени могат да бъдат изправени пред максимум осем години затвор.

Превод: БЛИЦ