В безпрецедентен жест на подкрепа Китай подаде ръка на своите италиански колеги в борбата срещу коронавируса. Късно снощи екип от медицински специалисти от Китай пристигна с полет на China Eastern Airlines в италианската столица.

9-мата специалисти, водени от вицепрезидента на китайския Червен кръст Янг Хуичуан и професора по сърдечно-белодробна реанимация Лианг Зонган, са изиграли ключова роля при овладяването на кризата, причинена от Covid-19 в Китай.
 

 
Със себе си докторите носят 31 тона медицинско оборудване, респираторни апарати, десетки хиляди маски и защитни облекла, които ще бъдат разпространени чрез мрежата на италианския Червен кръст.
 
Китайският посланик в Италия, Ли Джунхуа, посрещна своите сънародници на летището заедно с председателя на италианския Червен кръст, Франческо Рока.
 
"Това е бърза и целенасочена акция, организирана в рамките на 48 часа " каза Рока. - "Присъствието на тези експерти, които ще сподялят с нас своите знания за разпространението на заразата, ще помогне на нашите специалисти в това, което е най-важно в момента - борбата и победата над вируса."