Руските окупатори отново обстрелват Лвов. Това съобщиха кметът на града Андрей Садовой и ръководителят на Лвовската OVA Максим Козицки, цитирани от UNIAN.

Местните власти споделиха информацията в каналите си в Telegram. Според Козицки още три експлозии са били чути в Лвов около 19:00 часа. Това потвърдиха очевидци, които разказаха за атентата в мрежата.

Козицки призова гражданите да останат в убежищаta и да не публикуват снимки или видеоклипове от ударите. Информация за жертвите все още не е получена.

По-рано днесбяха нанесени два ракетни удара по Лвов. Вследствие на атентата петима души бяха ранени, а склад за гориво се запали

Инфраструктурните съоръжения обаче, са претърпели значителни щети, съобщава кметът Садовой. Той уточнява, че жилищни сгради не са бомбардирани, а на местата на ударите работят пожарникари.

Любопитното е, че окупаторите извършиха последните удари точно преди брифинг на президента на САЩ Джо Байдън в съседната на Полша Варшава, пише украинската медия.

Ръководителят на Съединените американски щати трябва да разгледа ситуацията във връзка с войната в Украйна. Очевидно Руската федерация е решила да "покаже мускули" и да обстрелва западната столица на Украйна, където сега са преместени от Киев посолствата на западните страни.

От Лвов, който е на около 55 км от полската граница, до Варшава са около 300 км по права линия.