Хонконг години наред е най-скъпият имотен пазар в света. Там дори добре платените работещи трудно биха могли да си позволят да си купят собствено жилище.

Всъщност за висококвалифицираните служители там биха били нужни около 22 години, за да се сдобият със собствен апартамент от 60 квадратни метра. Това показват изчисления от доклад на UBS спрямо цените към 2018 година.

Малко по-малко години са нужни за тези, които искат да си купят жилище в Лондон и Париж. За двата европейски мегаполиса са нужни съответно 15 и 14 години работа за висококвалифицираните служители.

Над 10 години са нужни още за живеещите в Сингапур, Токио и Ню Йорк, а точно десетилетие е необходимо за решилите да съберат пари за собствен апартамент в Амстердам.

От друга страна за по-малко от 5 години добре платените служители могат да си купят апартамент от 60 квадратни метра в Чикаго, Бостън и Лос Анджелис.

По шест години са нужни за тази цел в Милано, Франкфурт, Стокхолм и Торонто, показват още данните.

От UBS посочват, че посоченият период може да варира в отделните градове в зависимост от различните източници на информация и качеството на представените от тях данни.

Снимка 423828