Глух компютърен специалист е човекът, който уби четирима полицаи в централата на полицията в Париж. Той е бил на 45 години и от 20 години е работил за органите на реда, съобщава „Дейли Мейл“.
 

Както БЛИЦ съобщи, след като уби с нож четирима свои колеги, нападателят беше застрелян в двора на сградата от полицай. Трима от загиналите са мъже, има и една жена.
 
 
Мотивът за кървавата баня още не е изяснен, но основната версия е, че става дума за конфликт на работното място. Представител на профсъюза посочил, че напоследък между IT специалиста и началника му имало напрежение.
 
Колеги го описват като служител, на който можело да се вярва, не е създавал проблеми и имал пълен достъп навсякъде.
 

В момента домът му се претърсва, а жена му е арестувана.
 
Президентът на Франция Емануел Макрон пристигна в полицейската централа, за да изрази своята солидарност със служителите на реда. На мястото бяха и министър-председателят, министърът на вътрешните работи и парижкият главен прокурор.
 
Както БЛИЦ съобщи, мястото на инцидента е в непосредствена близост до катедралата „Нотр Дам“.
 
Нападателят влязъл в сградата и тръгнал направо към офиса си. Влязъл в два други кабинета, където наръгал трима души, след това слязъл по стълбите и нападнал още две жени.
 
Накрая излязъл на двора, където бил застрелян.
 
Служител в сградата разказа, че чул изстрели и видял двама полицаи, облени в сълзи, които бягали от една стая. Трети офицер, за когото той посочва, че е ликвидаторът на агресора, паднал на колене и също избухнал в сълзи.


 
„Хората бягаха навсякъде, навсякъде се чуваше плач“, разказа служителят, който работи като преводач.
 
И други очевидци разказват за паниката и тичащите навсякъде служители на реда. „Бях изненадан да чуя изстрели, тъй като това не е място, където очакваш да чуеш такова нещо. В началото помислих, че е самоубийство, защото напоследък има много такива“, посочва един от тях.
 
Превод и редакция: БЛИЦ