Изпълнението на плановете на Илон Мъск за космическо проучване преодоля още един етап от подготовката за изстрелване на пътнически транспорт от Земята до орбита и съседни планети.

Пробен тест на осем двигателя SuperDraco на космическия кораб Crew Dragon бе завършен по време на успешни наземни тестове на мястото на изстрелване във военновъздушната база Cape Canaveral във Флорида. Процесът е един от етапите на тестване на аварийна спасителна система за астронавти в случай на опасност. Това са първите тестове след подобния, но неуспешен тест, проведен на 20 април 2019 г., който доведе до пожар на кораба Crew Dragon.

След анализ на причините за бедствието, дизайнът на горивната система беше променен. Този път тестовете на 13 ноември бяха успешни. Екип от изследователи от SpaceX и NASA ще обработят данните от сензорите и след това ще планират датата на полета на аварийната капсула, за да тестват системата за изхвърляне с помощта на 8-те двигателя SuperDraco.

Ако и тестовете за полет на системата за аварийна евакуация за астронавтите са успешни, SpaceX ще премине към редовни пътнически полети в орбита. Космическото такси до МКС вероятно ще стартира през 2020 г. Понастоящем основната конкуренция за компанията на Мъск е аерокосмическият гигант Boeing, който предлага собствена опция за извеждане на хора в орбита с помощта на CST-100 Starliner. Все пак SpaceX все още е много по-напред от Boeing, като има опит от безпилотен полет до МКС на Crew Dragon.