Кралица Елизабет II свиква спешна среща в понеделник, където да се реши въпроса с оттеглянето на принц Хари и Меган Маркъл от задълженията им в кралското семейство.
 
На срещата в кралското имение Снадриган в Норфолк са поканени принцовете Хари, Уилям и Чарлз. За пръв път те ще се съберат заедно, след като на 8 януари Хари и Меган обявиха намеренията си да се откажат от ролята си на старши членове на кралското семейство.
 
Според информирани източници, Чарлз ще пътува към срещата от Шотландия, Уилям от двореца Кенсингтън, а Уилям от вилата Фрогмор близо до замъка Уиндзор, съобщава „Метро“.
 
Очаква се те да обсъдят възможните варианти и да се опитат да стигнат до споразумение, което да предотврати криза в британската монархия.
 
Както БЛИЦ съобщи, решението на Меган и Хари е наранило дълбоко британското кралско семейство, включително и кралицата, която била тъжна и наранена от факта, че разбрала за него от медиите.
 
Заради спекулациите, че внукът ѝ може да напусне страната и да заживее с жена си в Канада, Елизабет II постави 72-часов ултиматум за решаването на статута на двамата в кралското семейство.
 
„Следващата стъпка ще бъде решена по време на срещата като молбата е решението да се постигне със скоростта, с която Нейно Величество. Целта е това да стане за дни, не за седмици“, обяснява източник от двореца.
 
Меган замина за Канада преди няколко дни.
 
Преди срещата на принцовете ще им бъдат връчени писмени предложения, изготвени от техните служители, включително и от съответните отдели във Великобритания и Канада, където се очаква Хари и Меган да се установят да живеят.
 
Атмосферата може да бъде много напрегната, тъй като херцозите на Съсекс направиха шокиращото си изявление в сряда без да се допитат до никого от кралското семейство.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!