Кралицата на Великобритания Елизабет II е много огорчена от решението на двама от членовете на кралското семейство да сложат край на браковете си, и то само за седмица. Това съобщава The Sun, позовавайки се на източници от обкръжението й.

Както БЛИЦ съобщи, на 17 февруари племенникът на кралицата Дейвид Армстронг Джоунс съобщи, че ще се развежда със съпругата си Серена след 26 години брак. Преди това, на 11 февруари, намерението си да се раздели с жена си обяви и големият й внук Питър Филипс.

По данни на журналистите Елизабет II гледа на разделите в семейството „с тъга, но прагматично”. При това, както твърди биографът й Ингрид Сюърд, тя все още смята развода като нещо неуместно.

По думите на Сюърд кралицата на Великобритания е посъветвала двойките да поработят над отношенията си, преди да сложат край на брака си. „Тя смята, че разводът е нещо прекалено просто. Тя винаги е казвала: „Изчакайте няколко години и вижте дали ще успеете да оправите нещата”, разказва писателката.

Тя добавя, че сега всички надежди на Елизабет II са насочени към силния брак на принц Уилям и Кейт Мидълтън. Тя твърди, че кралицата страдала много, че три от четирите й деца са се развели – принц Чарлз с принцеса Даяна, принц Андрю със Сара Фъргюсън, а принцеса Ан – с Марк Филипс.