На територията на Крим е имало експлозии, съобщават световните издания. Кримските Telegram канали съобщават за атака на безпилотни летателни апарати над град Джанкой.

На видеозаписите, публикувани в мрежата, се чуват звуци от дронове, автоматична стрелба и експлозии.

Местни жители пишат за силни експлозии и стрелба. Съобщава се също, че в част от града е прекъснато електрозахранването.

Междувременно ръководителят на Крим Сергей Аксьонов в своя канал в Telegram е направил изявление, в което разяснил, че в района на кримския град Джанкой е била задействана системата за ПВО, която е свалила украински обекти, летящи над полуострова.

Той отбелязва, че отломките от тези обекти са паднали върху сграда и магазин, един човек е ранен.

„Сега се оценяват последствията и ще се вземат решения за компенсации“, казва Аксьонов.

Той не уточнява какви обекти са били свалени в небето над полуострова - ракети или дронове.

Междувременно ръководителят на администрацията на Джанкой Игор Ивин съобщава, че 33-годишен мъж е ранен в резултат на нападение с дрон, животът му е вън от опасност.

По думите му 33-годишният мъж е транспортиран в болница. Няма опасност за живота и здравето му.

От своя страна от Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна съобщават, че експлозията в град Джанкой е унищожила руски крилати ракети "Калибър НК", които са били транспортирани.

„Експлозия в град Джанкой в ​​северната част на временно окупирания Крим унищожи руските крилати ракети Калибър НК, докато се транспортираха с железопътен транспорт", се казва в съобщението.

Представители на разузнаването припомнят, че става дума за ракети, предназначени за изстрелване от надводни кораби на руския Черноморски флот. Обхватът на унищожаване на такива оръжия е повече от 2500 хиляди километра за наземни цели и повече от 375 километра за морски цели.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук