В Австралия крокодил захвана със зъбите си и завлече домашно куче във водата пред стопанина му, съобщава "Дейли мейл".

Мъжът е заснел на видео три кучета, които си играели в река Уотсън в северната част на Куинсланд. Изведнъж голям гребенест крокодил е изскочил от водата и е грабнал куче на име Бени. В края на кадрите влечугото отплава далеч с плячката между зъбите. "О, не, Бени!", крещи съкрушен собственикът на кучето.Координаторът на Центъра за знания на аборигените Ноел Уотърман казва, че тези кадри трябва да служат като предупреждение за собствениците на кучета, които им позволяват да играят в реките по време на прилив, когато крокодили са особено трудни за забелязване.

Гребенестият крокодил се счита за един от най-големите хищници на планетата. Мъжките от този вид достигат седем метра дължина и могат да тежат до два тона. Те се срещат на източното крайбрежие на Индия, в много страни от Югоизточна Азия, в Папуа Нова Гвинея и в Северна Австралия.

През ноември гребенестите крокодили започват сезона на чифтосване, който продължава до февруари. По това време те са особено агресивни и яростно защитават своята територия. От март до август гребените крокодили снасят яйцата си.

Превод и редакция: БЛИЦ