Най-малко осем души са убити и двама са ранени при стрелба в три различни салона за масаж в американския щат Джорджия, съобщава FOX5.

Според телевизионния канал, първият инцидент е станал в окръг Чероки, когато стрелецът е влязъл в помещението и е открил огън. В резултат на това трима души са били убити на конкретното място, а двама са ранени, като единият е починал по-късно от раните си.Малко след нападението, полицията в Атланта е получила сигнали за нова стрелба в други два близко разположени масажни салона - Gold Spa и Aroma Therapy Spa. Три жени са загинали в единия салон, а в другия е имало още една жертва.По-късно полицейското управление на окръг Чероки в Джорджия е съобщило за ареста на заподозрян за стрелбата в трите салона за масаж.

"Заподозреният в стрелбата е в ареста", написали са служителите на реда във Facebook.Според информацията, заподозреният за стрелбата е 21-годишният Робърт Арън Лонг, жител на град Уудсток в окръг Чероки, който се е опитал да избяга от местопрестъплението с кола.

Няколко часа след инцидента полицаите са успели да задържат заподозрения.Всички убити са американци от азиатски произход, съобщават изданията в страната. Мотивите на престъпника или престъпниците все още не са ясни.

Превод и редакция: БЛИЦ