Пастор на църква в източната част на американския щат Тексас е бил убит, а двама души са ранени при стрелба. Нападателят е задържан, съобщават местните власти.

Полицията е съобщила, че стрелбата е станала в неделя в методистка църква в района на град Уинона. Според думите на шериф Лари Смит, всичко се е случило, когато пасторът и съпругата му, както и още няколко души са дошли в църквата, съобщава KLTV.

Когато свещеникът отворил вратата на тоалетната в храма, той видял, че там се крие мъж. Този мъж, както посочва полицията, е бил в списъка за издирване след престрелка, която е станала по-рано. Издирваният мъж е сграбчил оръжието на пастора и след това го е застрелял. Впоследствие били ранени още двама души, единият от тях е пострадал при падане.Нападателят е избягал от мястото на престъплението с кола, полицията е започнала преследване и в крайна сметка е успяла да го задържи. По време на ареста нападателят е ранен в ръката, сега е хоспитализиран. Той е откраднал и пари, събрани от църквата, информира говорител на полицията.

„Води се разследване на убийството“, заявил е шерифът на брифинг.Губернаторът на щата Грег Абът е изразил съболезнованията си и е обещал, че Тексас ще „потърси бърз процес“ срещу открилия стрелбата.

Превод и редакция: БЛИЦ