Расистката тайна организацията Ку Клукс Клан е жива и предупреждава, че ще започне расова война, ако кандидатът на Демократическата партия за президент на САЩ Барак Обама се нанесе в "Белия дом" като наследник на Джордж Буш.
Основаната през далечната 1865 година в САЩ организация Ку Клукс Клан няма да може да понесе избора на чернокож за президент на страната на неограничените възможности, тръби английският таблоид "Сън". Зад последните заплахи за расова война стои 62-годишният Томас Роб, който е на мнение, че афроамериканците са извънземни, които са нахлули в САЩ, за да разрушат християнската култура.

"Това е война между хората, които аз смятам за пълноправни господари и лидери на тази голяма страна, и техните придружаващите ги чернокожи.  А Обама го приемам като извънземно", казва в своите объркани слова Роб, който обаче се взима много насериозно.

Спомените от 50-те и 60-те години на миналия век обаче се събуждат у всички ни. По това време в САЩ Ку-Клукс Клан е особено активен, като членовете на организацията наричат себе си "рицари на Ку-Клукс Клан" и носят бели качулки. Те тероризирали и убивали безброй много афроамериканци.

Въпреки огромната си омраза, Роб отхвърля възможността да убие Барак Обама. "Последното, което искам, е някой да убие Обама. Бих го направил мъченик, както някога Мартин Лутер Кинг. А за правителството това ще означава готовност да разруши бялото расистко движение", допълва Томас Роб. /БЛИЦ