Лекари са отказали да проверят студент от университет в щата Мичиган за коронавирус и са го обрекли на смърт, съобщава местният вестник The Detroit News.
25-годишният Беси Офиънг е учел в последния курс в специалността за инженер-химик. Според думите на сестра му Асари, той се оплаквал от висока температура, умора и задух.

Тя настоявала брат й да отиде в болницата и да си направи тест за COVID-19. Той обаче твърдял, че лекарите няколко пъти са отказвали изследването му.По време на едно от посещенията в клиниката лекарите стигнали до заключението, че Офиънг има бронхит. Едва когато състоянието на младия мъж се усложнило, той бил хоспитализиран и било открито, че има коронавирус.

Той прекарал последната седмица от живота си в реанимацията, свързан към апарат за изкуствена вентилация на дробовете. В събота, 28 март, американецът е починал.Ден преди смъртта му, от университета в Мичиган, в който Беси Офиънг е учил, са обявили, че трима студенти имат коронавирус."Призоваваме всички да ни помогнат в борбата с разпространението на коронавирусна инфекция", написаха те. „Останете вкъщи и ако трябва да излезете, вземете предпазни мерки.“

Превод и редакция: БЛИЦ