На 17 февруари стана ясно, че Кралят на сръбската музика Шабан Шаулич е починал след тежка автомобилна катастрофа в Германия. Инцидентът стана в Билефелд, недалеч от Дортмунд. 

Певецът издъхна в болница, където е бил откаран веднага след зловещата катастрофа. Малко след това тялото на певеца бе върнато в Сърбия, където близките му и хиляди приятели и почитатели го погребаха.

Вече два месеца след трагедията, отнела живота на 68-годишния изпълнител семейството му все още не може да преживее трагедията. Най-зле от всички сякаш е съпругата му Гордана Шаулич.

„Тя все още е неутешима. Не спи по цели нощи. Не иска да излиза от дома им, защото още не е готова да говори с разни хора за болката, но в същото време всяко кътче от къщата й напомня за Шабан. Двамата имаха много силна връзка. Тя бе с него откакто навърши 16 години. заедно прекараха прекрасни 43 години от живота им. Неутешима е“ споделят близки до семейството на Шаулич.

Те обаче обясниха, че ударите за семейството на изпълнителя, и по-специално за вдовицата на Шаулич, не спират до тук.

„Гордана не може да получи вдовишката пенсия на Шабан. Това може да стане след като официално приключи разследването в Германия и й изпратят документите за смъртта му. Ако не се бяха намесили политици и знакови фигури сигурно и тялото на Шабан щеше още да е задържано от германските власти“, споделят те пред сръбския „Блиц“.

Месечната издръжка, която вдовицата на Шаулич може да получава е между две и три хиляди евро, но на този етап тези шари все още не могат да й бъдат отпуснати.

„Семейството на певицата чака германската прокуратура да приключи разследването, а веднага след това ще заведе частен съдебен процес срещу турчина Алсин Левент, който е причинил пътнотранспортно произшествие, в което Шабан и неговият приятел Мирсад Керич починаха“, споделят близки до опечаленото семейство.

Първи СНИМКИ на турчина, убил Шабан Шаулич! 

Семейството на починалия певец, според някои медии, може да получи лично обезщетение от около 300 000 евро от частното дело, заведено срещу турчина, и около половин милион евро от застраховката живот на певеца.

„Прокурорът в Германия трябва да издаде удостоверение за смъртта на Шабан, за да може семейството да изпълни всички задължения по завещанието му. На първо място трябва да бъде решен въпросът за събирането на застраховката живот на Шаулич, а след това и пенсията му, която ще възлиза на около 2000 евро месечно. Във всеки случай, докато дойде смъртният акт на Шабан, ръцете на семейството му са вързани“, допълват познатите на Гордана.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!