Сръбският президент Александър Вучич е подложен на натиск заради предполагаеми контакти на сина му Данило с мафията, съобщава ДПА.

Най-влиятелният политик в страната се оплаква от два дни от "лов на вещици" срещу 22-годишния му син. "Моите политически противници не могат да ме победят с идеи и програми, затова се опитват да ме пречупят психологически чрез нападки срещу моето семейство", се оплака снощи Вучич пред държавната телевизия Първа.

Репортер на независимата медия Крик е заснел Данило Вучич миналата сряда в централен пъб в Белград в компанията на известен футболен хулиган. Компанията, в която се намирал Данило Вучич, гледала местното дерби между "Цървена звезда" Белград и "Партизан".

Младият Вучич е засичан с Александър Видоевич най-малко три пъти в миналото. Александър Видоевич е разследван от полицията за членство в международен черногорски мафиотски клан. Същото лице е водач на ултрасите на "Партизан", които наричат себе си "яничари" и редовно са свързвани с насилие и вандализъм, отбелязва ДПА.

Вучич старши защити Видоевич. "Този млад мъж никога не е бил обвиняван в престъпления, свързани с наркотици, а само за сбивания, и никога не е бил осъждан", заяви президентът в интервю, продължило час и половина.

На 21 юни в Сърбия ще се произведат местни и парламентарни избори, а дясната формация на Вучич - Сръбска прогресивна партия, е ясен фаворит. Част от опозицията бойкотира изборите. Критици обвиняват Вучич, че не е създал условия за честни избори, злоупотребявайки с правителствени средства и натиск.

Тъй като Вучич контролира повечето от медиите в страната, не се очакват последици за него от делата на сина му, отбелязва ДПА.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ