Френският президент Емануел Макрон се готви да приеме президента на Руската федерация Владимир Путин на 19 август във Форт Брегансон. Френският лидер съобщи това в събота в ефира на телевизионния канал BFM.

„Подготвям се за среща с руския президент Владимир Путин, която ще се проведе в Форт Брегансон след няколко седмици - на 19 август“, заяви президентът на Франция, цитиран от "Фокус".

Отговаряйки на въпроси на журналисти, Макрон каза, че е избрал Форт Брегансон, една от летните резиденции на президентите на Франция, поради това, че това е "удобно място за работа, можете да се провеждат всички международни телефонни разговори, да се приемат чуждестранни лидери".

Отговаряйки на въпрос на журналисти за текущите му отношения с американския президент Доналд Тръмп, Макрон каза: "Ще продължим да работим с него в перспективата на срещата на върха на Г-7 (в Биариц 24-26 август). Вчера проведохме телефонни разговори с него" .

Форт Брегансон е крепост, извисяваща се на скала над водите на средиземноморското крайбрежие, разположена по средата между Ница и Марсилия. Това военно укрепление е превърнато в лятна резиденция на президентите на Франция от генерал Де Гол, който е бил там през 1964 година. Това място е обичано и от президентите Жорж Помпиду, Валери Жискар д'Естен и Никола Саркози. Президентите Франсоа Митеран и Франсоа Оланд, напротив, рядко са отсядали там.