Вицепремиерът и министър на вътрешните работи на Италия Матео Салвини заяви, че група украинци подготвят покушение срещу него. Според министъра, след като получил заплахи за живота си, италианските тайни служби идентифицирали нарушителите.

"Получих една от многото заплахи за живота ми, които получавам ежедневно. Службите за сигурност идентифицираха група украинци, които планираха опит за убийството ми", каза Салвини в ефира на Rai News 24.

Според него по време на специална операция служителите на реда са открили арсенал от оръжия в град Торино в Северна Италия, включително една управляема ракета въздух-въздух. Според МВР боеприпасите принадлежат на група от десни екстремисти, които са били в контакт с наемници, воюващи в Донбас за Киев.

"Не мисля, че съм направил нещо лошо на украинците, не съм запознат с никакви неонацисти и се радвам, че се откри военният арсенал", добави вицепремиерът.

По-рано беше съобщено, че Матео Салвини е говорил срещу анти-руските санкции. Вицепремиерът на Италия нарече ограниченията на Москва безсмислени.

Превод: БЛИЦ