Госпожа Роу имала две вагини и две матки, поради което лекарите й казали, че рискът да не може да има деца е 90%. Това е история за жена с рядка патология, която загубила едно дете, но успяла да спаси друго.

Елинор Роу oт Нотингамшир случайно разбрала за патологията си през 2013 г., когато отишла да замрази яйцеклетките си. Тогава тя открила, че има две вагини, две матки и два шийки, съобщава Daily Mail.

Елинор наистина искала деца, но тя била почти на 30 г. и решила да замрази яйцеклетките си, за да може да роди от мъж, с когото в бъдеще ще създаде семейство. Елинор казва още, че никога не подозирала диагнозата си.


Две години след откриването на проблема дилфис била оперирана и й махнали стената, която разделя влагалището. Това е много рядка диагноза, при която жените може да имат деца, но с много малка вероятност.

Впоследствие Елинор се запознала с добър човек на име Крис и през 2018 г. се омъжила за него. Няколко месеца по-късно двамата разбрали, че ще имат бебе. Оказало се обаче, че плодът бил закрепен в дясната матка, която била по-слаба при Елинор.

През първия триместър на бременността младата двойка разбрало новината, че бебето е починало в утробата. Тялото на Елинор не било в състояние самостоятелно да „изхвърли“ детето, така че хирурзите трябвало да се намесят. Лекарите никога не били оперирали лице с такава анатомия, поради което жената лежала на операционната маса около 8 часа.


След операцията станало ясно, че, ако двойката се реши на друга бременност, ще бъде още по-трудно.

Веднага след погребението на първото дете Елинор разбрала, че отново е бременна. Бременността й веднага била отбелязана като "високорискова" и се преглеждала седмично.


Жената казала, че това е бил много странен период в живота й. Тя все още оплаквала загубата, но в същото време се зарадвала на новата възможност да стане майка.

Едва когато бременността преминала хронологичното разделение от 20 седмици, Елинор повярвала, че все пак може да роди второ дете.


На 24-та седмица от бременността се появил нов проблем, защото се оказало, че тя има холестаза - сериозно чернодробно заболяване, което може да доведе до раждане на мъртво дете.

Въпреки това, поради постоянния надзор на лекарите и подкрепата на роднини и приятели, на 35-та седмица Елеонора родила бебе с красивото име Хоуп (Хоуп в превод от английски - Надежда).


Госпожа Роу каза, че със своя разказ иска да даде малко надежда на всички жени, които имат малък шанс да имат деца.

Превод: БЛИЦ