Обновлението ще отстрани още два важни уязвимости.
Предстоящото във вторник регулярно обновление за продуктите на Майкрософт ще затвори критична уязвимост, налична във всички версии на операционната система Windows, вкл. Vista и Server 2008, става ясно от предварителното съобщение, съобщава TechNews.bg. Критичната уязвимост може да се използва от злонамерени лица, за да проникнат в отдалечени компютри и да изпълнят произволен код на тях.

Освен тази най-опасна дупка, Майкрософт ще затвори още две уязвимости, определени като важни. Теоретично, те могат да се използват за пренасочване към сайтове, съдържащи зловреден код, и за кражба на конфиденциални данни.

Заедно с кръпките, Майкрософт ще пусне и обновена версия на Windows Malicious Software Removal Tool - средство, което открива и премахва широко разпространени вредоносни програми.

В мартенското обновление обаче не са включени кръпки за критичната уязвимост в приложението за електронни таблици Excel. Дупката, открита миналия месец, позволява на атакуващите да получат контрол над компютъра на жертвата. /БЛИЦ