Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев предложи да се попитат жителите на страните от Северноатлантическия алианс дали искат война с Русия.

Така той реагира на думите на бившия генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен за възможно въвеждане на войски в Украйна.

"Фог Расмусен  и преди не беше много умен човек, но сега той напълно изпадна в деменция. В интервю за The Guardian той каза, че дори ако Бандерокрайна не получи покана за НАТО във Вилнюс, страните от Алианса ще да могат да изпратят своите войски там", написа Медведев в канала си в Telegram.

"Е, попитаха ли населението на тези страни? Коя от тях иска война с Русия? Искате ли хиперзвукови удари по Европа? И какво мисли чичо Сам за това?", добави още Медведев.

Расмусен, цитиран от The Guardian в сряда, каза, че редица страни от НАТО могат да изпратят войски в Украйна "за всеки отделен случай". Според него, ако Киев не получи нищо на срещата на върха на НАТО във Вилнюс на 11-12 юли, тогава Полша и балтийските страни могат да разположат своите сили в Украйна.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук