В края на миналата година стана ясно, че Меган Маркъл е подала документи, за да регистрира своята титла в качеството на търговска марка

Тогава от в. „Дейли Мейл“ публикуваха документи от патентното бюро във Великобритания. В книжата на службата за интелектуална собственост се казва, че под марката Sussex Royal могат да се продават десетки стоки, включително тениски, чорапи, панталони, пижами и други предмети, като писалки, моливи, списания, вестници, учебници. 


Тази новина накара тогава членовете на британското кралско семейство да потънат вдън земя от срам, заради постъпката на Меган. Разбира се тогава все още не се знаеше, че тя и Хари готвят нов и много по-голям удар за британската монархия – а именно да се отцепят от нея.

Сега когато те вече не са част от Бъкингамския дворец и правят планове за това как да бъдат „финансово независими“ получиха първи жесток удар. 

Той дойде от Бенджамин Уорчестър от Виктория, Австралия. За него се смята, че е работил като лекар в NHS в Лондон от 2011 до 2014 година и е учил медицина в University College London.

Оказа се, че опитът на принц Хари и Меган Маркъл да запазят марката Sussex Royal е блокиран именно след оплакване от медика. 


Двойката има желание да използва името, за да стартира фондацията си и да печели милиони от маркови стоки.

Но сега оплакването на Бенджамин Уорчестър като нищо може да спре мераците им, тъй като делото по патента може да се проточи повече от година.

Междувременно кралица Елизабет II, за чието здраве вчера се появиха притеснителни новини, все още не е решила дали да разреши на отцепилия се Хари и жена му да използват „кралската“ част от името си, което да им донесе милиони.

Какви са мотивите на лекаря да оспорва патентното право върху марката така и не става ясно. Но няколко неща са ясни – процесът ще е дълъг, а дотогава Меган и Хари нямат право да произвеждат чорапите си.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!