Мелания Тръмп обвини демократите, че политизират темата за коронавируса в първата си самостоятелна предизборна изява, пише BG VOICE. 


Първата дама подкрепи президента Доналд Тръмп и разкритикува Джо Байдън и медиите в реч в ключовия щат Пенсилвания.

По време на нея Мелания защити мерките, предприети от съпруга й в борбата с COVID-19, въпреки че той самият продължава да омаловажава заплахата от вируса, от който по официални данни са починали 226 000 американци.

Тя хвърли вината върху демократите, които по думите й са се опитали „да поставят своите цели над благосъстоянието на американския народ с фалшив импийчмънт“ вместо да се съсредоточат върху борбата с коронавируса.

Мелания Тръмп разкритикува и „социалистическия дневен ред“ на Байдън и медийното отразяване на „дворцови интриги и клюки“ в Белия дом.

По темата за коронавируса първата дама заяви, че е „разтревожена майка и съпруга“, която знае, че „има много хора, които са загубили свои близки или познават хора, които са били завинаги повлияни от този тих враг“.

Тя обаче защити мерките на съпруга си и заяви, че администрацията на Тръмп „избира да продължава напред по време на тази пандемия, а не назад“ и настоя, че училищата, ресторантите и търговските обекти са се научили да работят безопасно по време на пандемията.

„Ние не затваряме и не се крием уплашено. Ние се залавяме за работа, за да намерим истински и трайни решения“, каза Мелания Тръмп.

След митинга първата дама посети местен предизборен щаб на Републиканската партия, където почерпи доброволците с пица и газирани напитки.