Изключително любопитна новина обикаля медиите. Тя гласи Меркел роди. Разбира се, не става въпрос за германския канцлер, а за коза, която носи нейното име. Животното живее в руския Приморски сафари парк, а баща на малкото е козелът Тимур.
 „Козата роди малко козле – мъжко. То расте, но още няма име – нека собственикът му след това да го кръсти“, каза директорът на парка Дмитрий Мезенцев. Сега се събират необходимите документи и скоро майката с бебето ще се завърнат в дома им. Конкурсът за най-добра партньорка на козела Тимур започна миналата пролет.

На него се явиха козите Саира от република Марий Ел, Меркел от Подмосковието и Ксюша от Татарстан. Тимур стана известен през ноември 2015 г., когато от парка съобщиха, че тигърът Амур се е сприятелил с него, вместо да го изяде. През януари 2016 г. тигърът нападна козела, който се опита да го убоде. В началото на май миналата година беше взето решението, че Тимур, който беше подложен на лечение след кавгата си с Амур, повече никога няма да живее в едно заграждение с хищник.