Повдигането на въпроса за расизъм в британското кралско семейство в интервюто на Меган Маркъл и принц Хари за Опра Уинфри по странен начин рикошира в медиите на Острова и вниманието като че ли се измести по-скоро в посока дали медиите са расистки. Принц Хари посочи в интервюто, че до голяма степен причината двойката да си тръгне са британските таблоиди, които са предубедени и фанатизирани.

След края на двучасовото интервю, в което Хари изрече не по-малко смущаващи неща от Меган, почти никой не спомена за казаното от него, а Меган бе обявена за „лошата“.

Меган получи звучен шамар от двореца Кенсингтън заради Кейт СНИМКИ

Когато Хари говори за страха от таблоидите в Бъкингамския дворец и за света на кралското семейство и медиите като за свят на оркестрирана публичност, това бързо бе „забравено“.

„Между редовете“ на това интервю може да се прочете, че това са двама души, разочаровани, че не могат да променят системата отвътре, пише БНТ. И докато за Меган може да се приеме, че е било нещо като авантюра да влезе в кралското семейство с очаквания да не се нарушава личното й пространство, то за принц Хари като продукт на тази система несъмнено изборът да напусне Острова е бил много по-труден.

Самият Хари казва, че и той, и брат му, и баща му са „в капана“. Странно защо тези думи не направиха по-голямо впечатление.

Интервюто предизвика вторичен, но не по-малък трус в медиите. Обществото е разделено.

Меган и Хари си вкараха голям автогол със скандалното интервю пред Опра

Самият факт, че има оставки в бранша говори, че темата за расизма във Великобритания е много сериозна.