20-годишният Али Башар, заподозрян в убийството на 14-годишно момиче в Германия, е задържан от полицията в иракския град Ербил. Това съобщава "Дойче веле", позовавайки се на министъра на вътрешните работи на Германия Хорст Зеехофер.
Заподозреният, заедно със своето семейство, е излетял от Германия за Турция, след което е пристигнал в Ирак. Турската полиция го е задържала, но по-късно го е пуснала, тъй като имената, изписани на билетите, се отличавали от тези, които били в документите за пребиваване в Германия. На иракското летище обаче сверили снимките, а не имената, по специални пропуски, които се издават от посолството на Ирак и го задържали. 

Тялото на 14-годишната Сузана бе открито в немския град Висбаден. В средата на май 14-годишната дъщеря на евреи, мигранти от Молдова, се разхождала с приятелки в центъра на града. И повече не се прибрала вкъщи.Първоначално близките й запазили спокойствие. Момичето било във възраст, в която се случват подобни неща. Но след няколко дни приятелка на Сузана разказала на родителите й, че тя е била изнасилена и убита.Незабавно е подаден сигнал в полицията. Започнало издирване. Десетки доброволци се включили в търсенето на 14-годишното момиче, но без успех.На 6 юни трупът на удушената Сузана е открит в гориста местност край пътя Висбаден-Франкфурт. Освен следи от душене, след огледа е станало ясно, че девойката е била изнасилена няколко пъти.В полицията тийнеджър бежанец съобщил, че млад мъж от Ирак – Али, им се похвалил, че е изнасилил и убил еврейка. Властите бързо установили, че става въпрос за 20-годишния Али Башар. Заедно с 8-членното си семейство той  пристигнал в Германия преди три години. Няколко пъти му е отказвано убежище. Освен това, той е бил заподозрян за изнасилването на 11-годишно момиче и нападение с нож над минувач  с цел грабеж.
 


Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ