Руският президент Владимир Путин дойде със своята термочаша на тържествената вечеря в рамките на срещата на лидерите на Г-20 в японския град Осака. Световните медии съобщават, че на приема от името на организатора на срещата, премиерът на Япония Шиндзо Абе, руският лидер се чукна със своята термочаша с американския лидер Доналд Тръмп. 

На кадри, разпространени в мрежата, се вижда как Путин държи в ръката си бяла чаша с похлупак. Тръмп пък е пил напитка, приличаща на Кока Кола, от стъклен бокал. 

По думите на прессекретаря на президента на Русия Дмитрий Песков, Путин често използва термочашата си по времена различни мероприятия. "Той (Путин) постоянно пие чай от своя термос", поясни Песков.  

В хода на вечерята лидерите на страните от Г-20 опитаха деликатеси на японската кухня.
Вечеря за лидерите на Г20 в Осака

За предястие беше поднесен флан от печена млечна царевица с желе от ракообразни и листа шисо. Последва бульон от змиорка с патладжан. Третото ястие беше паниран морски дявол с цитруси с гарнитура от зеленчуци в сусамен сос. 

Вечеря за лидерите на Г20 в Осака

Основното ястие - говеждо тадзима, беше запечено с бамбукови връхчета, увити в млади бамбукови листа. 

Вечеря за лидерите на Г20 в Осака

Към него беше предложен корен от репей "тайко" на пара и варен ориз с различни гъби и цветя. Десертът беше бели праскови с вафли "монака" с три вкуса. 

Вечеря за лидерите на Г20 в Осака