На 30 юли вечерта в отделни случаи два самолета – един военен и един пътнически – съобщиха, че са видели мистериозен зелен НЛО, изчезнал в облаците над залива Сейнт Лорънс на атлантическото крайбрежие в Канада, пише сайтът „Лайв Сайънс“ (Live Science).

Според доклад, публикуван на 11 август в базата данни за авиационни инциденти на канадското правителство, екипажът и на двата самолета свидетелства за „яркозелен летящ обект“, който „влетял в облак и след това изчезнал“.

Обектът не е нарушил по никакъв начин полетите на самолетите.

Един от самолетите, които съобщават за наблюдението, беше канадски военен самолет, летящ от база в Онтарио за Кьолн, Германия. Пътническият полет беше самолет на KLM Royal Dutch Airlines, летящ от Бостън до Амстердам.

Стефан Уоткинс, изследовател в областта на авиацията и корабоплаването, разгледал данните от транспондерите от двата самолета и видял, че военният самолет е преминал на по-висока височина с 300 метра по времето, когато е наблюдаван НЛО, вероятно, за да избегне обекта или за да го отгледа от по-близо, написа Уоткинс в Туитър.
  Разбира се има шанс и НЛО да е бил просто метеорит, пронизващ небето.

Обектът е видян в началото на периода на метеоритния дъжд Персеиди. Докладът на канадската авиация маркира инцидента с обширния етикет, „метеорологичен балон, метеор, ракета, НЛО“.

За разлика от министерството на отбраната на САЩ в Канада властите не проследяват наблюденията на НЛО.