Седем души са убити, сред които и три деца, след стрелба в християнско училище в град Нешвил, щата Тенеси, в САЩ. В Туитър градската пожарна служба съобщи, че много хора са пострадали, броят им не бе уточнен, предаде БТА.

Местната полиция съобщи в Туитър, че заподозреният е бил убит от отзовали се на сигнала полицаи.

Сред загиналите са три деца, трима служители и стрелецът, който е идентифициран като жена. Един полицай е бил ранен от нарязани стъкла, докато реагира на инцидента, съобщиха местните власти.

По информация на в. "Ню Йорк таймс" трите деца са починали от огнестрелни рани в местна болница.

 

 

Според полицията стрелецът е 28-годишна жена: "3-ма ученици и трима възрастни членове на персонала от Covenant School бяха смъртоносно простреляни, като стрелецът е 28-годишна жена от Нешвил", казаха от полицията.

На пресконференция по-рано говорител на полицейското управление каза, че загиналият стрелец изглежда е тийнейджър, но тази информация впоследствие беше опровергана.

Жената все още не е идентифицирана по име. Полицията не е споделила възможен мотив за стрелбата, нито е установила връзка между жената и училището. Учениците са изведени от училището. Бюрото за алкохол, тютюн, огнестрелни оръжия и експлозиви (ATF) заяви, че участва в разследването.

Частното християнско "Училище на Завета" е основано през 2001 г. от Презвитерианската църква на Завета в Нашвил, като там се обучават около 200 деца от предучилищна възраст до шести клас, става ясно от сайта на учебното заведение.

Миналата година в училището е била проведена обучителна програма за действие в случай на масова стрелба, съобщи местна телевизия.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук