За първи път откакто се води регистър на имената в Америка, в топ 10 попадат арабски имена. Мухамад е в Топ 10 на най-популярните имена за новородени момченца тази година.

Името попадна за първи път в Топ 100 през 2013 г. и оттогава се изкачва стремително нагоре.

„Мюсюлманските семейства често използват името Мухамад за първородните си синове в чест на пророка и, за да бъде благословено детето“, обяснява Линда Мъри, главен редактор на изданието BabyCenter, което прави класацията. „Освен това името има различни начини на изписване, което му помага да достигне до Топ 10“.

Най-популярното име за новородените американски момченца тази година е Лиъм, което измести от първото място Джаксън, първенец в листата през последните шест години. София остава за десета поредна година номер 1 сред имената за момичета.

Според BabyCenter данните са събрани от 600 000 родители, които споделили името на новороденото си дете с тях през 2019. Сайтът комбинира на едно място имена, които се изписват разично, но звучат по сходен начин, като Mohammad и Muhammad.

Социалната администрация по сигурността също прави класация на най-популярните бебешки имена,  но агенцията третира всяко различно изписване като отделно име.

В техния списък имато Muhammad се е качило от No. 620 през 2000 г. до No. 345 през 2018 г.

Имената от арабски произход като цяло стават все по-популярни в Америка, като на 10-то място по популярност сред имената на момичета е Алая.

Напред в класацията отива и шотландското име Айла.