Четиринадесетгодишно момиче е преживяло истински ад, брат й и баща й са го малтретирали сексуално дълго време.

И двамата са арестувани по подозрение, че са извършили сексуално малтретиране на 14-годишната Й.М. от село Махвански Меткович в съседна Сърбия, а случаят е докладван от нейния класен ръководител от училище "Цветин Бръкич", като полицията незабавно реагира на доклада.
„Той често беше пиян и тогава ме караше да се съблека, пише "Вечер".

Тогава той  ме поглеждаше, докосваше и нищо повече. Тази ситуация се повтаряше няколко дни подред, или 4-5 дни в седмицата. Брат ми не искаше да се събличам, но също ме докосваше, сякаш не съм му сестра “, заяви момичето пред полицията и училището.

За да направи злото по-голямо, в същото време с този тормоз, Й.М. трябвало да върши всички домакински работи и също беше пребита от баща си, който я принудил да носи и пари. В резултат на това тя отсъствала от училище и работила тежка работа на полето, където събирала тютюн. Въпреки че често била гладна, тя трябвало да дава всичките пари на баща си.

Насилието над момичето продължило повече от година от август миналата година. В първото свидетелство бащата се защитил, че е милвал дъщеря си само от бащинска любов, твърдейки, че това няма нищо общо със секса.

Бащата и синът вероятно ще трябва да дадат показания пред Висшата прокуратура на Шабац и засега полицията ги обвинява в незаконни сексуални актове. В момента момичето е отделено със сестра си в институция в Сремска Митровица, а Центърът за социална работа в крайна сметка ще реши дали ще бъде настанена на приемна грижа.

Превод: БЛИЦ