Още трима обитатели на дом за възрастни в щата Вашингтон са починали от коронавируса, съобщиха в понеделник официалните лица. Така броят на загиналите в САЩ от коварната болест стана шестима души, което доведе до задълбочаването на медицинската криза в щата. 

А Центърът за медицинско обслужване в Къркланд попадна в кръгозора на общественото внимание, съобщава www.usa.one.

Пет от шестимата смъртоносни случаи в страната са в щата Вашингтон, властите в Сиатъл заявиха в понеделник, че възнамеряват да открият център за карантина, а четирима други жители, както и работник там, са разбрали, че имат вируса.

Коронавирус паника в САЩ: Наплашени изкупуват магазините ВИДЕО

По думите на Хедър Томас, говорител на окръг Снохомиш, един човек е починал от коронавируса в окръга. Никакви допълнителни подробности повече не са известни. 

Какво е известно за шестимата починали души:

Мъж на 70 години, обитател на LifeCare, хоспитализиран в EvergreenHealth в Къркланд. Този човек е страдал от хронични болести. Той е починал в неделя, по данни на окръг Кинг. 

Жена на 70 години, живееща в LifeCare, хоспитализирана е в EvergreenHealth в Къркланд. Жената е имала сериозни проблеми със здравето. Тя е починала в неделя. 

Жена на 80 години, която е била в критично състояние в EvergreenHealth, починала е в неделя. Пациентката е била свързана с LifeCare, по думите на Кейти Рос от отдела по здравеопазване на окръга. 

Мъж на 70 години е бил хоспитализиран в EvergreenHealth. Имал е проблеми със здравето. Починал е на 29 февруари. Бил е свързан с LifeCare.

Мъж на 50 години, който е бил хоспитализиран в и починал в EvergreenHealth.

Мъж на 40 години, хоспитализиран в EvergreenHealth. Пациентът е бил жител на окръга Снохомиш. 

Според данни на института "Джон Хопкинс", в момента в САЩ има около 100 случая на коронавирус, 6 души са починали, 7 са оздравели. 

Доу Константин, изпълнителен директор на окръг Кинг, каза, че е подписал извънредна декларация за окръга, който възнамерява да купи хотел в района на Сиатъл, в който заразените с коронавируса да може да бъдат изолирани. 

По информация на New York Times, Константин е казал, че чиновниците също разглеждат възможността да използват модулни къщи за нуждите на карантината, но не като хоспитализация, а като начин да се освободи достъпът до медицинските учреждения. 

Очаква се, че в целия регион ще бъде проведено допълнително тестиране за коронавируса. 

Като цяло, 13 души са дали положителен резултат за най-новия коронавирус в щата Вашингтон, включително и човекът, чиято смърт бе обявена в събота и бе първият летален изход от коронавируса в САЩ. 

"Очаква се, че броят на заразените ще нараства, защото от все повече хора се взимат проби", съобщава в съобщение за медиите департаментът по здравеопазване на щата. 

Двата нови случая обаче не са свързани с дома за възрастни хора, където са живеели предишните жертви.  

По думите на доктора Джефри Дучин, служител на службата за здравеопазване на Сиатъл и окръга Кинг, над 50 обитатели и служители на Центъра за медицинско обслужване в Къркланд демонстрират симптоми и ще бъдат изследвани за коронавирус.

"Освен това, на нас ни е известно за редица лица, свързани с учреждението, които, както се съобщава, демонстрират симптоми на респираторни заболявания или пневмония. Разследваме тази ситуация", каза още той. 

В изявление на учреждението се казва, че то не позволява посещения на болни роднини, доброволци или продавачи, също така приемът в момента е преустановен. 

Превод и редакция: БЛИЦ