Паника от коронавируса настана в Ню Йорк и местните жители започнаха да изкупуват всичко, което се намира по рафтовете на супермаркетите, за да се запасят с храна и медицински изделия, след като стана ясно, че жена е първата заразила се с китайската чума в щата, пише в. "Дейли Мейл".  


Хората започнаха да се запасяват със стоки от магазините още през изминалите почивни дни, след като властите потвърдиха в неделя, че здравен работник на около 30 години е диагностициран с коронавирус. 

Броят на случаите на коронавирус в САЩ се увеличила до 89 през почивните дни, като има два нови смъртни случая. 

Починалите са от щата Вашингтон, като единият е бил обитател на дом за престарели. 

Разпространението на болестта, започнала в Китай и заразила към момента над 89 000 души, като 3000 са с фатален край, доведе до истерия и паника, които на свой ред накараха хората да започват да изкупуват всичко от магазините благодарение на предупреждението на здравните власти в САЩ, че американците трябва да се подготвят за влошаване на ситуацията с вируса в страната. 

В социалните мрежи се появиха видеа, в които клиенти се бутат като животни, за да си купят тоалетна хартия, бутилирана вода, дезинфектанти и мокри кърпички. 

Превод и редакция: БЛИЦ