Борис Москоков от руското село Илинский близо до град Перм има шест деца от трите си предишни брака. През последните години живеел сам, потомството му се разбягало в различни градове на Русия. Олга /27 г./ е живяла в същия блок.
“С Оля не сме се запознавали специално. Живеехме в един вход, само че на различни етажи”, разказва Борис. “Казвах му чичо Боря”, усмихва се младоженката.
Отначало Оля изпитвала към съседа си – пенсионер “тимуровски” чувства: тръгвайки за аптеката, се отбивала при Москоков: “Чичо Борис, трябва ли ти нещо?”. Като му донесе лекарствата, той я черпи с чай. Сядат да си разговарят. “Толкова интересно ми разказваше за живота си”, спомня си момичето. Като млад Борис е работел в цирк – вдигал тежести, но получил травма и се върнал в родното си село.

Когато Оля навършила 23 години, тя се преместила да живее при Борис. Момичето мечтаело за сватба, за деца, но той отсичал: “Аз съм стар, за какво ти е такъв мъж, а и какъв баща ще съм аз”.
Когато Оля казала на Борис, че чака дете, той отговорил: “Ако ти си щастлива, и аз ще съм добре”. Синът им се родил на 6 февруари. Когато ги докарал от родилния дом в къщи, Борис й казал: “Омъжи се за мен, за да бъде всичко като хората”.
Порасналите деца на Москоков не си общуват много с баща си и като научили за сватбата, само сдържано го поздравили. “Комсомолская правда” уточнява още, че всички предишни съпруги на Борис са били доста по млади от него – с 24 г, с 18 г., а третата с 8 години по-млада от него. “А Олга е с 52 години по-млада. Но аз съм силен, имам още сили. Мъжете ме питат: как ти, Фьодорович, и дете успя да направиш на 79 години? Те, младите, си купуват някакви настойки от аптеката, но не им помагат”.
“Искам да родя и момиченце, за да ми е помощница”, казва накрая Олга.
Изданието припомня кой от известните е станал баща на преклонна възраст.
Актьорът и режисьор Олег Табаков беше на 70 г., когато се роди дъщеря му Маша.
Чарли Чаплин подари на света последното си чедо на 72 години.
Американският медиен магнат Рупърт Мърдок също беше на 72, когато за шести път стана баща.
Последното дете на американския актьор Антъни Куин се роди, когато той беше на 81 години.
Бащата на певеца Хулио Иглесиас обаче надмина всички. Преди да почине, на 90 години Хулио-старши научи, че ще има още един син. /БЛИЦ