Украйна проведе изпитание на нови крилати ракети, с които планира да усили бреговата охрана в Черно и Азовско море. Това съобщи началникът на Съвета по национална безопасност и отбрана Александър Турчинов.

Изпитанията са били проведени на полигона в Одеска област. По думите на Турчинов, те са са преминали успешно. Той отбелязва, че използваните ракети са способни да поразят цел на растояние 280 км.
Турчинов разкри още, че военните са отработили "система за брегова ограна с помощта на модернизирания ракетен комплекс С-125."

"Задачата, която беше поставена днес за крилатите ракети е да бъде проверена техния далечен обстрел и точност при поражението на надводни цели. Що се касае резултатите за поражения на плавателни средства, модернизираните С-125 доказаха своята ефективност. Имаше осем пуска, по време на които бяха унищожени всички осем цели", разкрива още Турчинов.

Според него изпробваните комплекси "значително ще усилят" бреговата охрана на Черно и Азовско море.

След края на изпитанията той е провел съвещание с разработчиците на ракетната техника и военното ръководство на Украйна "за определяне приоритетите за усилване защитата на Черноморско - Азовския регион."

Превод БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!