Българката Иглика Бостанджиева Гаус живее в Лондон, където има собствен бизнес.

По думите ѝ държавата е обявила голям пакет с помощи, чрез който да подпомогне бизнеса в Обединеното кралство, но подчерта, че този пакет няма да помогне на абсолютно всички видове бизнес и според нея мерките в тази насока могат да бъдат и по-добри.

,,Една от мерките е държавата да гарантира заеми до 80%, но въпреки това по-големите банки в Англия продължават да настояват за лични гаранции от директорите на предприятията, което на практика обезличава тази държавна гаранция'', обясни сънародничката ни в ефира на предаването ''Плюс-минус'' по Нова телевизия.

,,На този етап държавата има добри намерения, но помощите трябва да са по-улеснени'', допълни тя и посочи, че за момента е взела решение да затвори временно бизнеса си, докато пандемията с коронавируса отмине.

,,Основните рестрикции тук са откъм движение – никой няма право да излиза, освен да отиде до аптеката или до хранителния магазин.

Препоръчително е да не се използва и публичният транспорт, освен ако не е наложително, за да отидеш на работа.

Засега мога да кажа, че има разбиране като цяло, тъй като англичаните са нация, която уважава и спазва правилата, поради което има и малък брой жертви тук за разлика от Испания и Италия. Все пак има и хора, които започват да се изнервят от извънредното положение'', коментира в заключение нашата сънародничка.