29-годишен мъж е бил пребит, след силен пожар в апартамент в Хофстраат, Белгия. Докато пожарната била на път към пожара, се оказало, че и две коли са били запалени на улицата.

Четиримата души в апартамента били задушени от дима и трябвало да вземат предпазни мерки и да бъдат откарани в болница, пише Global News.Около четири часа преди това местната полиция вече е била викана като заради силен спор в този апартамент. Там живеели осем лица с българско гражданство.

След малко посредничество униформените възстановили спокойствието и тишината в къщата. Но, около четири и половина сутринта, имало обаждане на спешния телефон.Въпреки бързото пристигане на пожарната, пламъците излезли от контрол и щетите, нанесени на апартамента са много големи. Временно жилището е направено необитаемо.

Дуплексният апартамент е разположен точно над него, в къщата на приземния етаж е целият в  пепел и изглежда, че има сериозни щети от водата на пожарникарите.

Прокуратурата на провинция Лимбург е пристигнала в сряда сутринта на място, има и представители на федералната полиция.  

Докато пожарникарите се борили с пожара в апартамента, съседи излезли да гасят горящите коли. Напълно са изгорели форд и мерцедес. Четиримата ранени мъже от България вече са напуснали болницата. Същата сутрин полицията е арестувала 29-годишен български гражданин в близкия Ейкелплен. Той бил един от съквартирантите в изгорелия апартамент.

Мъжът е обвинен в палеж на къщата и колите на своите сънародници. Засега не се знаят подробности откъде е тръгнало всичко, все още полицаите търсят преводач от български, защото нашенецът не говорел езици.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!