Двама граждани на Нигерия бяха арестувани във връзка с клонирането на ATM карти и 37 клонирани дебитни и кредитни карти, 10 празни карти с електронен чип, наред с другите неща бяха възстановени, пише SifyMews. 

Екип от отряда за борба с кражбите на автомобили (AATS) на 12 декември арестува обвиняемия, идентифициран като Олуватоин Айсяь Адевале (46) Носа Тони Лавани (43).

„Полицията възстанови 37 клонирани дебитни, кредитни карти, 10 празни карти с електронен чип, един лаптоп, един четец за магнитна лента и устройство за писане, три електронни устройства с прикачена батерия и камера, 2 паспорта с различно име и номера на паспорти, носещи снимки на Олуватоин“, се пише в официално изявление. 

„Български гражданин, назован като Ерис се занимавал с кражба на данни от дебитни и кредитни карта, като поставял скимиращи устройства и скрити камери в банкомат и след декодиране на номера на банкомата той изпраща тези данни на Олуватоин, за да постави тези данни на други дебитни карти“, се казва в съобщението.

След това те изтегляли парите от тези клонирани дебитни и кредитни карти. Разследването все още продължава.

Превод: БЛИЦ