От 22 до 29 септември в Ню Йорк ще се проведе 75-ата юбилейна сесия на Общото събрание на ООН. Руската делегация ще бъде оглавявана от президента Владимир Путин. Настъпва съдният ден за западния елит. Още първият ден ръководителят на Кремъл ще покаже кой е кой на световната сцена.

Речта на Путин е насрочена за днес - 22 септември. Както по-рано съобщи официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, той ще направи видео обръщение. Това, разбира се, е ново, но не и необяснимо за ситуацията с разпространението на коронавирусната инфекция.

Една от темите определено ще бъде 75-годишнината от края на Великата отечествена война. И този път западният елит няма да може да пренаписва историята. Путин ще напомни на целия свят, който е претърпял най-големи загуби и е допринесъл най-много за триумфалната победа над фашизма.

Несъмнено ще бъдат засегнати уроците по история, довели до разрушаването на редица държави. По-специално, това съобщение ще бъде изпратено до западния свят. Всъщност много страни в Близкия изток и Африка все още не могат да нормализират живота си след военните намеси на САЩ и партньорите от НАТО.

Сигурно ще се чуе позицията на Владимир Путин и по отношение на геополитическите и икономическите войни, развързани на световната сцена. Това се отнася до надутите санкции, изкуствено създавания натиск върху „слабите“ страни и например опитите да се налагат собствени стоки и услуги, както се случва сега по проекта „Северен поток 2“.

Разбира се, темата за „отравянето“ на Алексей Навални също ще бъде повдигната. Руският лидер ще постави всички точки над i, така че световната общност да не се съмнява в това, какво наистина се е случило.

Той ще посочи например как функционират американските и европейските политически институции, как се представят „доказателства“, как се измисля това дело срещу Кремъл. Достатъчно е да се каже, че Берлин все още избягва сътрудничеството с Москва.