Аржентински пожарникари се сблъскаха с необяснимо явление в провинция Санта Фе. Това пише Daily Star.

Огнеборците се отзовали на сигнал за горящи пасища на местни фермери. Огънят се разпространявал много бързо и заплашвал да се прехвърли към гората и близките постройки.

Пожарникарите няколко часа се борили с пламъците. Когато стихията била овладяна, сред опожареното поле те се натъкнали на удивителна гледка – малък участък земя, в центъра на който имало паметник на загинало момиче, бил непокътнат от огъня.Огнеборец с над 25-годишен стаж признава, че никога досега не се е сблъсквал с нещо подобно. „Не съм особено вярващ, но погледнете това: полето е опожарено напълно, а около кръста всичко е непокътнато”, споделя той.Паметникът е поставен от местен жител. С него той почита паметта на 13-годишната си дъщеря, загинала при автомобилна катастрофа през 1997 г.

След пожара мъжът смята, че монументът е оцелял само защото дъщеря му не е забравена. „Пламъците бяха огромни, а това място е непокътнато. Това е впечатляващо. Вярващ съм и зная, че Бог се е погрижил за моето  светилище. Това доказва, че Бог е тук “, казва той.