Германският канцлер Ангела Меркел изслуша химна на страната в седнало положение. Днес тя се срещна с министър-председателя на Дания Мете Фредериксен, съобщава вестник The Welt. По данни на изданието, протоколът на мероприятието е бил специално променен по желание на Меркел.

За целта на мястото, където обикновено лидерите изслушват националния химн, бяха поставени два бели стола."Както съм отговорна към своята длъжност, така се отнасям и към своето здраве. Като човек аз също имам голям личен интерес да бъда здрава и да следя за здравето си”, заяви Меркел на пресконференция с премиера на Дания.

В отговор на въпрос какво чувства с приближаването на 65-тия си рожден ден, който ще празнува следващата седмица, Меркел отбеляза, че "ясно осъзнава, че хората остаряват". "Това означава, че хората не стават по-млади, но може би по-опитни, всичко има своите добри страни", каза тя.

Припомняме, че на 10 юли канцлерът на Германия получи поредния си пристъп по време на официалната си среща с премиера на Финландия в Берлин. Инцидентът е трети в рамките на месец.

Според различни германски медии, най-вероятно Меркел има Паркинсон. "Велт" лансира друга версия. Един от най-авторитетните вестници в Германия предположи, че разтреперването на Меркел се дължи на преумора.
 

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ