Невръстен видеоблогър стана едно от най-богатите деца в света благодарение на любовта към играчките. Така че благодарение на ерата на YouTube, всеки може да създаде печеливш бизнес, без дори да напуска апартамента.
Един ден, през март 2015 г., майката на шестгодишния американец Райън създава канал в YouTube, където започва да публикува видеоклипове, в които синът й играе с различни играчки. Две години по-късно броят на абонатите на канала Ryan ToysReview надхвърли 10 милиона души, а самият Райън стана едно от най-богатите деца в света, които печелят повече от един милион долара на месец.Историята на успеха започва с един прост въпрос. "Райън винаги обичаше да гледа канали с видео ревюта на детски играчки и в един прекрасен ден ме попита:" Мамо, защо другите деца са в YouTube, а аз не съм? ". И аз си помислих: "Наистина, защо не?". След това заведохме Райън в магазина и той избра първата играчка за канала си. Мисля, че това бе влак-конструктор. Така и всичко започна ", - спомня си майката на младия видео блогър, която все още крие името си.

 


"Райън обича играчките! Във видеоканала има специални видео ревюта на детски играчки, създадени от детето! Присъединете се към нашия канал, за да видите как Райън играе с играчки и разказва за тях, "- е написано в описанието на един от най-успешните канали в YouTube. Но това не винаги е било така.През първите 4 месеца публиката, готова да слуша, какво разказва малкото момче, е била много малка. И тогава родителите на Райън измислили ефектен ход: да разопаковат пред камерата огромна кутия GIANT EGG SURPRISE, която имало над 100 играчки от поредицата на Pixar. Това видео станало изключително популярно и имало повече от 800 милиона преглеждания.

 

В друг видеоклип, който станал също много популярен, Райън разказва как да напълни детски надуваем басейн с играчки гущери. Този видеоклип е събрал повече от 110 милиона гледания. В ревютата си момчето казва, че обича автомобили, влакове, супергерои, конструктори на Лего, играчки на Дисни, както и продукти от анимационния филм "Томас и приятелите му". Понякога Райън провежда експерименти и говори за вкусна храна.

 


"Трябваше да напълно да се посветя на заснемането и монтажа на видеата и да напусна работата си в училище", казва майката на Райън. Работата й обаче бързо се отплатила: месечният доход на сина й блогър скоро станал повече от един милион долара.

Сега каналът има над 10 милиона абонати. Според експерти каналите с такова покритие на публиката носят на собствениците си около един милион долара на месец само от реклама.


Превод и редакция: БЛИЦ