Украйна бе под нощен руски огън в събота. Това съобщава UNIAN. 

Редица области са били атакувани след полунощ и информацията все още се обновява. Сред тях е и Киев.

Това се съобщава в Telegram-канала на Командването на ВВС на Въоръжените сили на Украйна.

Полша отново e изстреляла бойни самолети заради атаката срещу Украйна.

"В югоизточния регион на страната може да има повишаване на нивата на шум поради началото на работа в нашето въздушно пространство от полски и съюзнически самолети", се казва в изявление на оперативното командване.

Няколко пъти беше обявено предупреждение за въздушно нападение в цяла Украйна поради излитането на руския свръхзвуков изтребител МиГ-31К с голям обсег на действие и заплахата от удари по "Кинжал".

През нощта военните съобщиха за излитането на четири самолета от авиобазата Оленья. В същото време страната се оказа атакувана от руски безпилотни летателни апарати от типа "Шахед". 

Бе съобщено и за атаки по Херсонска и Одеска области, като в първата имаше данни и за ранени. 

"Ситуацията в района на Харков се стабилизира още повече. Донецка област страда от руски атаки всеки ден", това каза във видеообръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски, цитиран от News.bg.

"Днес беше отделено много внимание на фронтовата линия - нашите военни, нашите перспективи.

Между другото имаше доклад на началника на Службата за външно разузнаване. Имаше доклад на главнокомандващия.

Гордея се с всички наши хора, които отблъскват руските атаки с голяма устойчивост и голяма смелост. Ситуацията в района на Харков още повече се стабилизира. Това е благодарение на нашите воини", каза Зеленски.

По думите на президента ситуацията в Донецка област е много тежка.

"Особено Покровското направление, с десетки руски атаки всеки ден. Много е важно да устоим там, да унищожим окупатора и да не даваме повод на Русия да се надява на успех във войната си срещу Украйна.

Ние можем и трябва да се борим, за да гарантираме резултати за Украйна. Във всичко. Винаги.

Винаги, когато има възможност, винаги, когато има шансове и винаги, когато ние сами трябва да създадем своите шансове за победа. За успеха на Украйна", каза Зеленски.

Андрий Юсов, говорител на Министерството на отбраната на Украйна, каза, че в района на Харков силите за отбрана са принудили руските военни да спрат настъплението си и осуетяват плановете им за превземане на Борова.