Президентът на Сърбия Александър Вучич каза днес на летището в Мостар, че новата директна линия от Белград до босненския град означава много за допълнителното свързване на двата народа, както и на бизнес общностите в двете страни, предаде Танюг.

„Много съм щастлив за това, защото е от голямо значение и за Мостар, и за Белград, както и за Босна и Херцеговина и за Сърбия, и за свързването на всички наши народи.

Ще кажа на обикновените хора, че двупосочен билет Белград-Мостар струва 104 евро“, отбеляза Вучич, който пристигна на двудневно посещение в Мостар по новооткритата авиолиния на сръбския национален превозвач „Еър Сърбия“. По думите му пътуване между двете дестинации с кола излиза доста по-скъпо.

Според него новата връзка ще има голям успех, защото представлява „изключителна възможност“ за туризма, но и за „много повече работи, които ще направим“.

Председателката на Съвета на министрите на Босна Боряна Крищо каза, че откриването на въздушната линия Белград-Мостар има много значения за Мостар и Босна и Херцеговина.

„Чрез Белград сме свързани с 80 процента от световните дестинации. Имам информация, че само до този момент са продадени повече от 2000 билета по тази линия, което говори много за значението ѝ“, каза Крищо на летището в Мостар, където посрещна сръбския президент.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук